Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині через обстріли знеструмлено шахту – Міненерго


Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года
Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года

У чотирьох областях виникли проблеми з електропостачанням, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики України 17 травня.

«Учора (16 травня – ред.) внаслідок бойових дій відключилася одна з ліній електропередачі у Дніпропетровській області. Виникли технологічні порушення, що призвело до відключень понад 6 тисяч абонентів», – кажуть у відомстві.

Крім того, через обстріл армії РФ відключалася повітряна лінія у Донецькій області, уточнили в Міненерго.

«У результаті було знеструмлено шахту, де у цей час перебували понад 30 осіб», – додали в Міненерго.

Енергетики зазначають, що були зафіксовані відключення світла і в Одеській області.

«Причина – технологічні порушення. Усіх споживачів заживлено», – кажуть у Міненерго.

У Сумській області одну з опор лінії електропередачі було пошкоджено трактором – тривають відновлювальні роботи, додали в Міненерго.

«Загалом без світла через попередні обстріли залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях», – підсумували в відомстві.

За даними «Укренерго», масована ракетна та дронова атаки російської армії в ніч проти 16 травня не завдали нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі.

16 травня в «Укренерго» закликали заощаджувати світло у вечірні години.

XS
SM
MD
LG