Доступність посилання

ТОП новини

Російські атаки знищили 80% теплової генерації в Україні – Шмигаль


Пошкоджена високовольтна лінія через російський ракетний удар поблизу Харкова, Україна, 22 березня 2024 року
Пошкоджена високовольтна лінія через російський ракетний удар поблизу Харкова, Україна, 22 березня 2024 року

Унаслідок масованих ракетних атак РФ в Україні за останні кілька тижнів знищено 80% теплової генерації, повідомив в інтерв’ю естонському суспільному мовнику ERR прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На жаль, Росія продовжує енергетичний терор – тільки за останні тижні росіяни знищили більше шести гігават потужностей нашої енергомережі. Це і гідроенергетика, і вугільна енергетика. Вони продовжують бити ракетами по нашим енергетичним об’єктам, знищують трансформатори, генератори. На жаль, у тепловій генерації вони знищили 80% за останні кілька тижнів», – розповів Шмигаль.

Раніше виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону 30 березня розповідав, що російські військові у березні щонайменше десять разів поцілили по обʼєктах генерації та розподілу ДТЕК та пошкодили 80% встановленої потужності.

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська і Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG