Доступність посилання

ТОП новини

В Єревані заперечують запуск авіарейсів до Криму


Україна як держава, відповідальна за повітряний простір над Кримом, після анексії півострова Росією закрила його для повітряного руху
Україна як держава, відповідальна за повітряний простір над Кримом, після анексії півострова Росією закрила його для повітряного руху

Комітет цивільної авіації Вірменії не отримував запит на здійснення авіарейсів Єреван-Сімферополь, повідомили в прес-службі відомства, передає вірменське інформагентство PanARMENIAN.Net.

На офіційному сайті комітету цивільної авіації Вірменії інформації про авіарейси Єреван-Сімферополь немає.

Раніше голова комітету з туризму, курортів і спорту підконтрольного Росії парламенту Криму Олексій Черняк стверджував, що Росавіація погодила запуск авіасполучення між аеропортами Сімферополя та Єревана в 2020 році. За його словами, також опрацьовується питання про відкриття авіамаршруту Сімферополь-Стамбул, повідомляло російське інформагентство ТАСС.

У жовтні 2014 року головне управління цивільної авіації Вірменії також спростовувало повідомлення про нібито організацію прямого авіарейсу між Єреваном і Сімферополем.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму, зокрема, в аеропорти Сімферополя та Севастополя.

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно підтвердила приналежність повітряного простору над Кримом Україні. Контроль і гарантування безпеки на цій ділянці повинен здійснювати тільки «Украерорух».

Україна як держава, відповідальна за повітряний простір над Кримом, після анексії півострова Росією закрила його для повітряного руху, а також закрила всі кримські аеропорти для цивільної авіації України. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України і міжнародних правил. Пізніше деякі маршрути над Чорним морем були знову відкриті для руху цивільної авіації. Російські авіакомпанії, всупереч забороні, продовжують літати в анексований Крим у порушення міжнародних норм.

XS
SM
MD
LG