Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба передав у ЄС список потреб України для боротьби з коронавірусом – МЗС


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що очільник відомства Дмитро Кулеба в перебігу телефонної розмови поінформував єврокомісара з питань кризового менеджменту ЄС Янеза Ленарчича про захисні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу та озвучив список того, що Україні необхідне в цьому контексті.

«Глава МЗС України та єврокомісар з питань кризового менеджменту ЄС домовилися, що Європейський центр попередження та контролю захворювань та уряд України встановлять постійний робочий контакт задля координації зусиль з протидії поширенню коронавірусу. Дмитро Кулеба передав Янезу Ленарчичу список українських потреб для боротьби з коронавірусом, за яким ЄС може надати підтримку Україні», – йдеться в повідомленні МЗС.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві не уточнили, про які саме потреби йдеться, як і про те – матеріальна це допомога чи фінансова.

У МЗС уточнили, що розмову із єврокомісаром із питань кризового менеджменту ЄС ініціювала українська сторона.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що станом на 11 березня отримало 43 підозри про захворювання на COVID-19, з яких одна перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат. В Україні наразі зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

XS
SM
MD
LG