Доступність посилання

ТОП новини

Саміт лідерів ЄС розгляне всі аспекти непохитної підтримки України – Шарль Мішель


Шарль Мішель (л) та Володимир Зеленський у Києві, 3 лютого 2023 року
Шарль Мішель (л) та Володимир Зеленський у Києві, 3 лютого 2023 року

Саміт лідерів країн-членів Європейського союзу розгляне всі аспекти непохитної підтримки для України, йдеться у листі-запрошенні президента Європейської ради Шарля Мішеля до лідерів країн ЄС.

«На нашому порядку денному буде три головних питання: агресивна війна Росії проти України, наша економіка та конкурентоспроможність, а також наша міграційна політика. Після саміту Україна-ЄС у Києві 3 лютого та в контексті жорстокої війни Росії, яка триває майже цілий рік, ми продовжуватимемо звертатися до всіх аспектів нашої непохитної підтримки України. Я також хотів би, щоб ми обговорили, зокрема, ініціативу України щодо справедливого миру, заснованого на повній повазі до суверенітету та територіальної цілісності України, потенційного використання заморожених і нерухомих активів Росії та відповідальності», – написав Мішель.

Спеціальна зустріч Європейської ради відбудеться в Брюсселі 9-10 лютого.

Наразі немає підтвердженого офіційного повідомлення, що президент України, який зараз перебуває за кордоном, буде особисто присутній на саміті ЄС у Брюсселі, куди його запросили. Раніше редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк повідомляв, що президент України все ж має виступити у четвер на пленарному засіданні Європарламенту в Брюсселі (орієнтовно до полудня), а потім відвідати Раду ЄС.

XS
SM
MD
LG