Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС затвердила пропозицію Єврокомісії надати 1 млрд євро макрофінансової допомоги Україні


Це перша частина виняткового пакета макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро, оголошеного Єврокомісією 18 травня та схваленого Європейською радою у рамках саміту 23-24 червня
Це перша частина виняткового пакета макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро, оголошеного Єврокомісією 18 травня та схваленого Європейською радою у рамках саміту 23-24 червня

Рада Європейського союзу затвердила пропозицію Європейської комісії виділити Україні один мільярд євро першого траншу нової макрофінансової допомоги.

«Сьогодні Рада вирішила терміново надати Україні додаткову макрофінансову допомогу у розмірі 1 мільярд євро», – повідомила пресслужба Ради ЄС.

Рішення було ухвалено у вівторок у Брюсселі у рамках засідання Ради ЄС з питань економіки та фінансів.

У пресрелізі вказано, що разом із надзвичайною макрофінансовою допомогою у розмірі 1,2 млрд євро, яку було виділено раніше цього року, загальна макрофінансова підтримка ЄС Україні з початку війни становить 2,2 млрд євро.

«Очікується, що найближчими місяцями вона ще більше збільшиться. Ця фінансова допомога доповнює іншу підтримку ЄС Україні в гуманітарній, митній та оборонній сферах, а також у сфері розвитку», – йдеться в повідомленні.

Коментуючи рішення, міністр фінансів Чехії, яка нині головує в ЄС, Збінєк Станюра сказав, що «продовження матеріальної та фінансової допомоги (Україні – ред.) – не варіант, а наш обов’язок».

«Це дасть Україні необхідні кошти для покриття невідкладних потреб та забезпечення роботи критичної інфраструктури», – зазначив він.

Раніше 7 липня цю пропозицію підтримав Європейський парламент.

1 липня Європейська комісія запропонувала новий пакет макрофінансової допомоги для України на суму 1 млрд євро. Це перша частина виняткового пакета макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро, оголошеного Єврокомісією 18 травня та схваленого Європейською радою у рамках саміту 23-24 червня.

XS
SM
MD
LG