Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: країни ЄС недооцінили загрозу епідемії коронавірусу


В Італії від COVID-19 померли 13 155 людей
В Італії від COVID-19 померли 13 155 людей

Країни Європейського союзу на початку лютого запевняли Єврокомісію, що готові зустріти пандемію COVID-19 у всеозброєнні, але реальність виявилася зовсім іншою. Про це повідомляє агентство Reuters, ознайомившись зі стенограмами декількох закритих нарад щодо готовності до боротьби з коронавірусом, які відбулися у Брюсселі в кінці січня – початку лютого.

У нарадах взяли участь представники Єврокомісії і країн ЄС. Як випливає зі стенограми, тільки 4 з 27 держав (які саме, Reuters не називає) висловили побоювання з приводу можливої нестачі захисних засобів і обладнання. Спеціальна програма поставок масок, респіраторів і інших необхідних засобів була запущена Брюсселем тільки 28 лютого – після неодноразових нагадувань країнам-членам про необхідність уточнити кількість того, чого вони потребують.

Італія, Іспанія і Франція – європейські країни, які найсильніше постраждали від пандемії у ЄС, – досі відчувають нестачу масок, респіраторів і апаратів штучної вентиляції легень.

За даними Reuters, низка країн фактично проігнорувала нагадування Брюсселя про необхідність докладного інструктажу медперсоналу про запобіжні заходи в період епідемії. В Італії лише 24 лютого наказали лікарям і медсестрам носити захисні маски під час роботи з хворими. Коронавірусом заразилися близько 10 тисяч італійських медичних працівників – це 9 відсотків від усіх випадків коронавірусної інфекції у країні.

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 2 квітня в Італії зафіксовано понад 110 тисяч випадків захворювання COVID-19 (померли 13 155 людей, одужали 16,8 тисячі); у Іспанії – понад 110 тисяч хворих (померли 10 003 людей, одужали 26,7 тисячі); у Німеччині – 79,4 тисячі хворих (померли 959 людей, одужали 19,1 тисячі); у Франції – 57,7 тисячі інфікованих (померли 4 032 людини, одужали 11 тисяч).

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG