Доступність посилання

ТОП новини

ЄС надасть 25 мільйонів євро для підтримки сходу України


Минулого року ЄС виділив додатково 18 мільйонів євро на гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту на сході України
Минулого року ЄС виділив додатково 18 мільйонів євро на гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту на сході України

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган і постійна представниця Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані 9 листопада в Києві підписали угоду щодо програми ЄС із підтримки сходу України.

Як початок нової фази проекту «Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування, 2018-2022 роки» ЄС зробив внесок у 25 мільйонів євро.

«Цей новий етап буде впроваджувати всією родиною ПРООН... Наша допомога спрямована на ключові виклики, що стоять перед Україною», – сказала Лубрані.

За її словами, допомогу перш за все направлять у сфери децентралізації та місцевого урядування. Особливу увагу приділять інклюзивним і якісним медичним послугам.

Минулого року ЄС виділив додатково 18 мільйонів євро на гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту на сході України.

За останніми даними ООН, за час конфлікту в Україні загинули понад 10 тисяч людей.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає, однак заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути хіба що російські «добровольці».

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG