Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС не схвалюють «одностороннього рішення» США про заборону поїздок з Європи


«Коронавірус – це глобальна криза, яка не обмежується будь-яким континентом і потребує радше співпраці, ніж одноосібних дій», – йдеться в заяві
«Коронавірус – це глобальна криза, яка не обмежується будь-яким континентом і потребує радше співпраці, ніж одноосібних дій», – йдеться в заяві

Європейський союз не схвалює того факту, що рішення Вашингтона про запровадження заборони на поїздки з Європи до Сполучених Штатів було ухвалене в односторонньому порядку і без консультацій.

Про це йдеться в заяві президентів Європейської ради і Європейської комісії Шарля Мішеля й Урсули фон дер Лаєн, оприлюдненій 12 березня.

«Коронавірус – це глобальна криза, яка не обмежується будь-яким континентом і потребує радше співпраці, ніж одноосібних дій… Європейський союз вживає рішучих заходів для обмеження поширення вірусу», – йдеться в заяві.

Раніше президент США Дональд Трамп у телевізійному зверненні оголосив, що Сполучені Штати припинять «усі поїздки» з Європи до США на 30 днів у намагані зупинити поширення глобальної пандемії коронавірусу.

Гендиректор ВООЗ: «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Виступаючи з Овального кабінету Білого дому 11 березня, Трамп сказав, що припинення подорожей набирає чинності 13 березня і додав, що обмеження не поширюються на перевірених на наявність захворювання COVID-19 громадян США та Великої Британії.

Трамп не уточнив список країн, яких стосуються обмеження, проте в заяві, опублікованій згодом Білим домом, ідеться, що заборона стосується 26 країн Європи, об’єднаних у «шенгенську зону».

Трамп заявив також, що США «обмежать і призупинять в'їзд» людей, які «фізично були присутні в Шенгенській зоні протягом 14 днів» до моменту в’їзду або намагання в’їхати до США. Крім громадян США, обмеження не стосуються постійних законних жителів США або їхніх родин, які повертаються з Європи.

Трамп твердить, що Європа має більше випадків COVID-19 через те, що європейські уряди не вжили заходів, яких, за його словами, вжили у Вашингтоні, включно із зупинкою поїздок із Китаю, де розпочалася пандемія.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG