Доступність посилання

ТОП новини

Із «сірої зони» на Донбасі евакуйовані 46 людей – представник омбудсмена


Бойовики пропустили людей через підконтрольний їм КПВВ за 10 хвилин до закриття українського пункту пропуску
Бойовики пропустили людей через підконтрольний їм КПВВ за 10 хвилин до закриття українського пункту пропуску

Із «сірої зони» на Донбасі евакуйовані 46 людей, повідомив представник омбудсмена Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

«За рішенням командувача штабу ООС генерал-лейтенанта Сергія Івановича Наєва, 46 осіб з сірої зони евакуйовані, на цей момент люди проходять процедуру оформлення на КПВВ «Майорськ». Усі служби вийшли в нічний час, щоб допомогти і захистити наших громадян України. Учергове провокація окупантів не пройшла», – розповів Лисянський ввечері 14 лютого.

За його словами, бойовики пропустили людей через підконтрольний їм КПВВ за 10 хвилин до закриття українського пункту пропуску унаслідок чого вони залишилися в «сірій зоні».

Як бойовики поширюють фейки про Україну?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:06 0:00

Підтримувані Росією бойовики, зі свого боку, стверджували, що українські прикордонники відмовилися пропускати цих людей.​

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG