Доступність посилання

ТОП новини

ФБР: у США є небезпека такого теракту, як у «Крокусі»


Крістофер Рей
Крістофер Рей

Федеральне бюро розслідувань США стурбоване можливістю скоординованої терористичної атаки в країні – подібної до тієї, що в березні призвела до загибелі понад 140 людей у підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол». Про це йдеться в тексті виступу директора ФБР Крістофера Рея, який 11 квітня представляє доповідь на слуханнях у комітеті з асигнувань Палати представників американського Конгресу.

«Мені важко уявити собі – впродовж усієї моєї роботи в правоохоронних органах – час, коли так багато загроз громадській та національній безпеці виникало б одночасно», – наголошує Рей, зазначаючи, що зараз справи є саме такими.

Американські офіційні особи давно стурбовані небезпекою можливої атаки, здійсненої окремою людиною або невеликою групою, у звʼязку з настроями, що посилилися в контексті війни між Ізраїлем та палестинським угрупованням «Хамас», визнаного терористичним у США та ЄС, пише «Голос Америки». Але в тексті виступу Рея йдеться про побоювання атаки, схожої з терактом у «Крокусі», відповідальність за яку взяла на себе філія угруповання «Ісламська держава» в Афганістані – «Вілаят Хорасан».

Мета Рея, як зазначає «Голос Америки», – переконати законодавців продовжити термін дії програми спостереження за підозрюваними, який спливає цього місяця. Деякі зміни в цій програмі були заблоковані 10 квітня в Палаті представників. Частина законодавців від обох партій стверджує, що запропоновані заходи недостатньо обмежують повноваження уряду в цій сфері.

Форум

XS
SM
MD
LG