Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна заявляє про тиск на «ОГХК» та зрив планів із приватизації на 12 млрд (оновлено)


У Фонді вказали на дії правоохоронців, які нібито спрямовані на «дестабілізацію державних підприємств»
У Фонді вказали на дії правоохоронців, які нібито спрямовані на «дестабілізацію державних підприємств»

Україна може недоотримати 12 мільярдів гривень до бюджету від приватизації в 2021 році, заявляє Фонд державного майна 18 січня.

У Фонді вказали на дії правоохоронців, які нібито спрямовані на «дестабілізацію державних підприємств». Ці дії, стверджує установа, «мають протиправний характер, можуть призвести до згортання приватизаційного процесу в 2021 році та несуть ризики втрати 12 млрд гривень бюджетних надходжень».

«Минулого тижня правоохоронці, скоординовані олігархічними групами, вчинили спробу незаконного тиску на акціонерне товариство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Представники правоохоронних органів здійснили низку безпрецедентних процесуальних порушень у ході проведення слідчих дій. Слідчі дії відбуваються в межах кримінального провадження, зареєстрованого в серпні минулого року, ще до вчинення начебто протиправних дій», – йдеться в пресрелізі Фонду.

Читайте також: Фонд держмайна звільнив очільника «ОГХК» за «шкоду майновим інтересам держави»

В установі ці дії назвали частиною «кампанії з тиску на АТ «ОГХК» та дискредитації підприємства». ФДМ вказує на те, що приватизація компанії передбачена меморандумом про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом. Інтерес до її купівлі висловили, за даними Фонду, 16 іноземних компаній, стартову ціну очікують на рівні «кількох мільярдів гривень».

Втім, згодом Фонд державного майна видалив пресреліз.

Минулого тижня «ОГХК» заявила про обшуки. У грудні видання «Главком» повідомило, що Служба безпеки України розслідує ймовірне постачання продукції компанії до окупованого Криму.

СБУ наразі не коментувала заяву Фонду державного майна.

XS
SM
MD
LG