Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна звільнив очільника «ОГХК» за «шкоду майновим інтересам держави»


Фонд державного майна України
Фонд державного майна України

Фонд державного майна вирішив звільнити тимчасового виконувача обов’язків «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» Пітера Девіса. Про це Фонд повідомив 2 жовтня.

Відповідне рішення в установі ухвалили через факти про нібито «порушення т.в.о. голови правління ОГХК Пітером Девісом умов трудового контракту, висвітлених у тому числі у численних зверненнях народних депутатів України, Служби безпеки України та членів правління ОГХК щодо можливого завдання шкоди майновим інтересам держави».

Зокрема, зазначають у Фонді, у вересні 2020 року Девіс вирішив відновити продаж продукції Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, який входить до структури ОГХК, компаніям попередніх керівників підприємства, відсторонених через корупцію.

Читайте також: ФДМУ продала готель «Дніпро» за понад 1,1 мільярда гривень

«Одночасно з цим Пітер Девіс наказав зупинити відвантаження продукції компаніям, що є добросовісними досвідченими учасниками ринку, що співпрацюють з ОГХК на умовах передоплати за вищими цінами, аж до вивантаження вже завантажених контейнерів. Зазначені учасники ринку забезпечують щомісячну купівлю продукції ОГХК на суму декілька мільйонів доларів США», – стверджують у ФДМУ.

Рішення про звільнення очільника ОГХК у Фонді називають «екстреним» і стверджують, що забезпечать підготовку підприємства для залучення інвестора через приватизаційний аукціон. Він стане можливим після зняття заборони на аукціони з великої приватизації.

Пітер Девіс наразі публічно не коментував заяви ФДМУ.

У квітні ФДМУ відсторонив виконувача обов’язків голови «ОГХК» Максима Макарова і призначив на його місце Пітера Девіса.

XS
SM
MD
LG