Доступність посилання

ТОП новини

Фінляндія з наступного тижня запроваджує нові обмеження на кордоні з Росією


На початку квітня Фінляндія продовжила закриття сухопутного кордону з Росією
На початку квітня Фінляндія продовжила закриття сухопутного кордону з Росією

Уряд Фінляндії вирішив з 15 квітня 2024 року призупинити роботу морських пунктів пропуску на кордоні з Росією. Про це нагадуює Федеральна митна служба Росії.

Рух Сайменським каналом через Нуйямаа буде припинено для прогулянкових суден. Також на невизначений термін закриваються морські пункти пропуску Хаапасаарі та Сантіо.

На початку квітня Фінляндія продовжила закриття сухопутного кордону з Росією безстроково до подальших розпоряджень. МВС Фінляндії пояснило рішення тим, що Росія продовжує спрямовувати до кордону нелегальних мігрантів.

Тоді ж повідомлялося, що водні прикордонні переходи в Хаапасаарі, порту Нуйямаа і Сантіо будуть закриті для руху прогулянкових суден 15 квітня.

Читайте також: Фінляндія планує схвалити тимчасове законодавство для блокування в’їзду шукачів притулку через Росію

Наземні прикордонні переходи на кордоні Росії та Фінляндії почали закриватися за рішенням фінської влади у листопаді минулого року у зв’язку з напливом громадян третіх країн, переважно Близького Сходу та Африки, які прибували на прикордонні пункти з території Росії та просили політичного притулку у Фінляндії.

Фінська влада звинуватила Росію в тому, що вона свідомо заохочує іноземців до того, щоб просити у Фінляндії притулок, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Російсько-фінські відносини різко загострилися після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну в 2022 році. Фінляндія відмовилася від політики нейтралітету та вступила до НАТО. У Москві заявляють, що це рішення не залишиться без наслідків. При цьому в Росії заперечують, що використовують міграцію для тиску на Фінляндію.

Форум

XS
SM
MD
LG