Доступність посилання

ТОП новини

«Не в наших інтересах» розмовляти з Росією – міністр закордонних справ Франції


Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне (п) і його український колега Дмитро Кулеба, архівне фото
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне (п) і його український колега Дмитро Кулеба, архівне фото

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив 8 квітня, що продовження дискусій із Росією не відповідає інтересам його країни. З цим коментарем офіційний Париж виступив після того, як у рідкісній телефонній розмові французьких і російських урядовців були оголошені різні версії щодо нападу на московський концертний зал «Крокус Сіті Хол» із численними людськими жертвами.

«Наразі не в наших інтересах проводити дискусії з російськими офіційними особами, тому що заяви та зведення від них є брехнею», — сказав Стефан Сежурне мовникам France24 і RFI.

Перш ніж Франція зможе знову говорити з росіянами, «можливо, ми повинні спочатку встановити довіру, можливо, перш за все, щоб військова ситуація розвивалася в Україні, щоб уможливити відновлення відносин», наголосив Сежурне.

Минулого тижня президент Франції Емманюель Макрон розкритикував те, що він назвав «химерним і загрозливим» тоном Росії після розмови між міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню та його російським колегою Сергієм Шойгу.

У Франції заявили, що Лекорню мав на меті передати Москві «корисну інформацію» про напад 22 березня, під час якого загинуло понад 140 людей. Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Ісламська держава», але Москва офіційно заявила, що вважає Україну причетною до організації цього нападу.

Форум

XS
SM
MD
LG