Доступність посилання

ТОП новини

Франція очікує угоди міністрів фінансів G7 щодо використання заморожених активів РФ


«Американці внесли пропозиції, які підпадають під рамки міжнародного права, і ми збираємося працювати над ними відкрито і конструктивно», – заявив міністр фінансів Франції
«Американці внесли пропозиції, які підпадають під рамки міжнародного права, і ми збираємося працювати над ними відкрито і конструктивно», – заявив міністр фінансів Франції

Франція привітала план США щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні, заявивши, що сподівається на угоду на зустрічі міністрів фінансів G7 цього тижня.

«Американці внесли пропозиції, які підпадають під рамки міжнародного права, і ми збираємося працювати над ними відкрито і конструктивно з метою отримати угоду з цього фундаментального питання фінансової підтримки України до кінця саміту G7 у Стрезі», – заявив журналістам у Парижі міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер.

США наполягають на тому, щоб група провідних країн з розвиненою економікою використовувала майбутні доходи, отримані від заморожених активів РФ. Цей план може розблокувати пакет допомоги для України на суму до 50 мільярдів доларів.

Також, як повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Міністерстві фінансів, Німеччина відкрита для використання доходів від заморожених російських активів для допомоги Україні.

Міністри фінансів і голови центральних банків із країн «Групи семи» – Сполучених Штатів, Японії, Німеччини, Франції, Великобританії, Італії та Канади – зберуться в італійському місті Стреза в п'ятницю та суботу. За словами джерел Reuters, на зустрічі буде присутній український міністр фінансів.

Учасники переговорів G7 вже кілька тижнів обговорюють, як найкраще використати російські фінансові активи на суму близько 300 мільярдів доларів, такі як основні валюти та державні облігації, які були заморожені незабаром після вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Форум

XS
SM
MD
LG