Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив позов російського олігарха Фрідмана в справі про утримання його маєтку у Лондоні


Фрідмана, який публічно не засудив дії влади РФ щодо вторгнення в Україну, британський уряд називає «прокремлівським олігархом»
Фрідмана, який публічно не засудив дії влади РФ щодо вторгнення в Україну, британський уряд називає «прокремлівським олігархом»

Високий суд Лондона 26 жовтня відхилив позов російського олігарха Михайла Фрідмана, який потрапив під санкції, і домагався скасування заборони на використання своїх заморожених активів для утримання лондонського маєтку на півночі британської столиці.

Фрідман подав позов після того, як влада відмовилася дозволити йому щомісячні виплати у 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Прохання Фрідмана про покриття витрат на утримання власності Athlone House відхилило британське Управління з реалізації фінансових санкцій. Відомство вважає, що у випадку, якщо бізнесмен отримає можливість витрачати кошти на утримання маєтку, він зможе вести такий спосіб життя, як і до запровадження санкцій.

Співзасновник російського «Альфа-Банку» Михайло Фрідман перебуває під санкціями США, Євросоюзу та Великобританії. Фрідмана, який публічно не засудив дії влади РФ щодо вторгнення в Україну, британський уряд називає «прокремлівським олігархом», тісно пов’язаним із Володимиром Путіним. Фрідман це заперечує.

9 жовтня Фрідман заявив, що переїхав з Великобританії до Ізраїлю, але через бойові дії, які там почалися, перебуває у Москві.

Форум

XS
SM
MD
LG