Доступність посилання

ТОП новини

«Інформація не підтвердилася» – у ФСБ сказали, чому не допомогло попередження США про теракт


Директор ФСБ Олександр Бортников
Директор ФСБ Олександр Бортников

Спецслужби США справді попереджали Москву, що в Росії готується теракт, але ця інформація мала загальний характер, заявив 26 березня директор ФСБ Олександр Бортников.

«Це інформація загального характеру – про підготовку терористичного акту в місцях масового скупчення громадян. Ми реагували на цю інформацію і, звичайно, вживали відповідних заходів для того, щоб не допустити таких проявів», – сказав він журналістам.

«На превеликий жаль, наші дії, які ми здійснювали щодо конкретних груп та конкретних осіб, — ця інформація на той момент не підтвердилася», — додав Бортников.

За словами голови ФСБ, була інформація про те, що теракт планувався не на концерті, а під час президентських виборів.

7 і 8 березня посольства кількох країн, зокрема США, Канади, Німеччини, Чехії, Швеції, Латвії та Південної Кореї, попередили своїх громадян, що в наступні два дні у Москві може статися теракт.

Того ж дня ФСБ заявляла про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджувалося, готували бойовики осередку «Ісламської держави» в Афганістані — «Вілаят Хорасан» (це ж угруповання вважають причетним до теракту в «Крокус Сіті Холі»). У підготовці нападу на московську синагогу запідозрили двох громадян Казахстану.

Форум

XS
SM
MD
LG