Доступність посилання

ТОП новини

На Галапагоських островах знайшли представницю виду черепах, який вважали вимерлим більше 100 років


Останнього представника виду Chelonoidis phantasticus бачили в 1906 році
Останнього представника виду Chelonoidis phantasticus бачили в 1906 році

На тихоокеанських Галапагоських островах знайшли представницю виду черепах Chelonoidis phantasticus, який вважався вимерлим більше ста років. Про це повідомили у міністерстві навколишнього середовища Еквадору.

Останнього представника цього виду бачили в 1906 році.

Виявила черепаху група дослідників з еквадорського Національного парку «Галапагос» та американської некомерційної організації Galapagos Conservancy на острові Фернандіна.

Черепаху жіночої статі знайшли 17 лютого. Її перевезли до центру розведення слонових черепах на острові Санта-Крус. За оцінками вчених, особині більше 100 років.

Науковці припускають, що це не єдина представниця свого виду на Фернандіні, адже вони помітили сліди й інших рептилій.

До Галапагоського архіпелагу входять 19 островів. У 1959 році острови проголошені національним парком, а в 1978 – об’єктом спадщини ЮНЕСКО. У 2007 році Галапагосові острови потрапили до списку об’єктів світового спадку під загрозою зникнення. Головними загрозами для 19 островів у Тихому океані ЮНЕСКО називає туризм, імміграцію та біологічні види, які своїм поширенням завдають шкоди екосистемі.

«Фернандіна є одним з наймолодших і незайманих островів архіпелагу», – зазначають у міністерстві. Його площа становить 638 квадратних кілометрів, він третій по величині на архіпелазі. На острові знаходиться вулкан Ла Кумбре – один із найактивніших у світі.

XS
SM
MD
LG