Доступність посилання

ТОП новини

Херсонська лікарня повідомляє, що чиновницю Гандзюк виписали і перевели до Києва


31 липня Гандзюк шпиталізували після того, як її облили невідомою речовиною
31 липня Гандзюк шпиталізували після того, як її облили невідомою речовиною

Херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючої справи Херсонської міської ради Катерину Гандзюк виписали з лікарні Херсона і перевели до Києва, повідомили «Громадському» у відділенні реанімації Херсонської обласної клінічної лікарні, куди Гандзюк доставили після нападу.

Згідно з повідомленням, активістка провела у реанімації лікарні півтори доби. Її переводять до київської лікарні спецсанітарним бортом.

У лікарні відмовилися коментувати ситуацію на прохання Радіо Свобода.

Читайте також: Хронологія нападів на активістів та учасників бойових дій

Виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк шпиталізували після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Спочатку правоохоронці кваліфікували напад на Катерину Гандзюк як «хуліганство», а потім перекваліфікували на «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого». 1 серпня у ГПУ повідомили, що напад кваліфікують як «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю».

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

XS
SM
MD
LG