Доступність посилання

ТОП новини

Родині загиблого в Харкові патрульного виплатять 1,3 мільйона гривень – Антон Геращенко


Місце стрілянини, де невдіомий відкрив вогонь, поранивши охоронця міської ради та вбивши поліцейського. Харків, 20 серпня 2018 року
Місце стрілянини, де невдіомий відкрив вогонь, поранивши охоронця міської ради та вбивши поліцейського. Харків, 20 серпня 2018 року

Родині загиблого під час стрілянини в Харкові патрульного поліцейського виплатять 1 321 500 гривень, повідомив народний депутат від «Народного фронту», член колегії МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Стільки передбачено законом в разі загибелі поліцейського, вірному своїй присязі. Але ці гроші не повернуть півторарічній донці її батька», – розповів Геращенко.

Читайте також – Напад на Харківську міськраду: жертви, обставини, версії

Стрілянина сталася в ніч на 20 серпня. Невідомий відкрив вогонь у центрі Харкова та поранив охоронця будівлі міської рани – зараз він перебуває в лікарні у важкому стані. На місце прибули патрульні поліцейські, нападник поранив одного з них. Поліцейські застосували зброю, стрілець загинув на місці.

Поранений патрульний помер у лікарні. Як повідомили в поліції, загиблий – 29-річний поліцейський Дмитро Кірієнко. Він служив у новій патрульній поліції Харкова з першого дня її створення. Останнім часом Дмитро Кірієнко був тимчасовим виконувачем обов’язків заступника командира роти. У нього в підпорядкуванні було близько 30 осіб.

Поліція встановлює особу нападника. Попередньо встановлено, що нападник був нетверезим – у його крові знайдено понад 2 проміле алкоголю. Він був озброєний двома стартовими пістолетами, що були перероблені під бойові з можливістю використання глушника. Патрони, якими він користувався, були зроблені кустарним способом.

Правоохоронці розглядають кілька версій того, що відбулося: вбивство з хуліганських спонукань, убивство з особистої неприязні до міськради, до її керівництва або до охоронної структури та вбивство з бажання привернути увагу до своєї персони.

XS
SM
MD
LG