Доступність посилання

ТОП новини

Передано в управління АРМА майже 3 млн дол підприємства, що належить президентові російського ФК «ЦСКА»


Президент російського футбольного клубу «ЦСКА» Євген Гінер
Президент російського футбольного клубу «ЦСКА» Євген Гінер

За клопотанням Офісу генерального прокурора арештовано та передано в управління АРМА грошові кошти підприємства, яке належить підсанкційному громадянину РФ, на суму майже три мільйони доларів, повідомляє пресслужба ОГП.

«Наразі ці кошти знаходяться на рахунках у банківських установах. За даними слідства, бенефіціарним власником підприємства є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу «ЦСКА» та пов’язаний з державною корпорацією «РОСТЕХ», яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси для потреб збройних сил РФ», – йдеться в повідомленні.

ОГП не вказує імені росіянина, однак відомо, що президентом російського ФК «ЦСКА» є Євген Гінер.

«У ході розслідування перевіряється інформація щодо правомірності отримання та використання банком понад 1,6 млрд грн кредиту для рефінансування, отриманого після введення військового стану в Україні», – розповіли в Офісі генпрокурора.

Восени 2022 року президент Володимир Зеленський ввів у дію низку рішень РНБО про санкції щодо російських олігархів, які володіють в Україні найбільшими активами. У цей перелік з-поміж інших потрапив і Євген Гінер. В Офісі генпрокурора повідомили, що раніше, за матеріалами правоохоронних органів, рішенням Вищого антикорупційного суду України активи Гінера – 88,89% акцій українського банку було стягнуто в дохід держави.

XS
SM
MD
LG