Доступність посилання

ТОП новини

Частина депутатів із фракції «Голос» підтримають відставку Разумкова – Рудик


Голова партії «Голос», депутатка Верховної Ради Кіра Рудик
Голова партії «Голос», депутатка Верховної Ради Кіра Рудик

Голова партії «Голос», депутатка Верховної Ради Кіра Рудик заявила, що 11 депутатів із фракції цієї партії мають намір за домовленістю з Офісом президента підтримати відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова. Про це Рудик заявила в прямому ефірі Радіо Свобода.

«Наскільки ми знаємо про їхні домовленості, вони спробують дати 11 голосів за відставку Разумкова. Це пов’язано з тим, щоб потім спікер зачитав з трибуни лист про нелегітимну відставку пана Ярослава Железняка з посади голови фракції. Це домовленість, якої вони досягли з Офісом президента для того, щоб отримати владу у фракції», – сказала Рудик.

Інші депутати з «Голосу» разом із самою головою партії за відставку голови Верховної Ради не голосуватимуть, відзначила вона.

«Ми вважаємо, що це останній бій за правила роботи в парламенті, тому що ми вже бачили, як працює парламент, якщо працює спікером не пан Разумков, а хтось інший, більш лояльний до Офісу президента», – додала Кіра Рудик.

7 жовтня Верховна Рада України розгляне відкликання з посади голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Раніше 246 народних депутатів, зокрема 211 – від фракції «Слуга народу», підтримали внесення до порядку денного відповідного питання.

5 жовтня Верховна Рада проголосувала за відсторонення Дмитра Разумкова від ведення засідань протягом двох пленарних днів.

Депутатська фракція «Слуга народу» на виїзному засіданні фракції у Трускавці зібрала близько 180 підписів за ініціювання відкликання Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG