Доступність посилання

ТОП новини

Гонтарева назвала Луценка та Шокіна «неефективними і корумпованими»


Гонтарева зазначила, що колишнім генпрокурорам надавали інформацію про зловживання колишнього керівництва «Приватбанку»
Гонтарева зазначила, що колишнім генпрокурорам надавали інформацію про зловживання колишнього керівництва «Приватбанку»

Колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева назвала «неефективними і корумпованими» екскерівників Генеральної прокуратури України Віктора Шокіна та Юрія Луценка. Про це вона заявила під час виступу у Лондонській школі економіки.

«Ми передали тонни інформації про зловживання тодішнього керівництва «Приватбанку», кого притягнули до відповідальності?», – зазначила вона. Шокін і Луценко наразі не коментували цих звинувачень, раніше обидва заявляли про великі успіхи у боротьбі зі злочинністю.

Гонтарева наголосила, що президенту України Володимиру Зеленському час «продемонструвати свою незалежність» від колишнього власника «Приватбанку», українського олігарха Ігоря Коломойського.

«Коломойський залякує не лише мене, не лише реформаторів, а все населення України....Міжнародна спільнота має надіслати сильний сигнал з приводу того, хто є справжнім дияволом на українській території», – заявила Гонтарева. Під час виступу в Лондоні вона кілька разів називала Ігоря Коломойського «дуже агресивним» олігархом.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Колишній акціонер «Приватбанку» Ігор Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані.

XS
SM
MD
LG