Доступність посилання

ТОП новини

Гідрометцентр пояснив, чому нічна гроза затопила центр Києва


Наслідки грози на Хрещатику, 16 серпня 2018
Наслідки грози на Хрещатику, 16 серпня 2018

Український гідрометцентр припускає, що затоплення Хрещатика та деяких інших центральних вулиць спричинила не інтенсивність зливи вночі, а попередня засушлива погода. Про це представники центру написали у Facebook.

«Величезні калюжі і «ріки» у центрі міста, частково можна пояснити за рахунок попередньої посухи – листя на деревах почало потроху вже підсихати і тому під час поривів вітру інтенсивно опадало та потрапляло у зливні системи, які і так у нас не вирізняються великою пропускною здатністю», – зазначили у Гідрометцентрі.

За словами синоптиків, епіцентр зливи пройшов повз їхні пункти спостереження.

«Максимальні кількість опадів на одному з пунктів становила тільки 17 мм, і за критеріями це не стихійне явище», – написали вони.

Читайте також: Як Київ «поплив» через потужну нічну зливу (огляд соцмереж)

Як повідомили у Київській міській адміністрації, через негоду у ніч на 16 серпня в Києві повалені близько 200 дерев та п’ять опор електропередач. За даними КМДА, найбільше постраждали Печерський, Шевченківський, Дніпровський і частина Деснянського району, а саме Лісовий масив. Окрім того, сталося підтоплення на вулиці Олени Теліги біля станції метро «Дорогожичі».

XS
SM
MD
LG