Доступність посилання

ТОП новини

Синоптики обіцяють спеку до +35 найближчими днями в Україні


Однак вже від сьогодні-завтра у західних областях та на півночі можуть бути дощі, обнадіюють синоптики
Однак вже від сьогодні-завтра у західних областях та на півночі можуть бути дощі, обнадіюють синоптики

Спека в Україні збережеться найближчими днями, на півдні та південному сході доходячи до 35 градусів із позначкою «плюс», обіцяють в Українському гідрометцентрі.

За прогнозом, 15 серпня на заході України очікуються дощі, а 16 серпня дощова погода пошириться і на північ.

«Однією з найгарячіших точок Європи» у прямому сенсі називає Україну і синоптик Наталія Діденко.

«Надалі, аж до Спаса (19 серпня – ред.), ситуація буде такою: по Заходу та Півночі ходитимуть періодичні місцеві дощі з грозами, +25+29 градусів, можна жити). А на півдні, сході та в більшості центру (хіба що на Вінниччині буде трохи легше) кусатиметься люта спека та світитиме палюче сонце. Тому терміново витягаємо з шафи усі, ще не одягнені цього літа», – написала вона у Facebook.

Тим часом, ДСНС попереджає про накопичення шкідливих домішок у повітрі Києва.

«За даними постів спостереження ЦГО імені Бориса Срезневського, 13-14 серпня рівень забрудненнядіоксидом азотудосяг 5 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація), в районах: площ Бессарабської та Деміївської; вулиціДовженка та проспекту Перемоги. Рівень забруднення формальдегідомдосяг 5 – 7,7 середньодобовихГДК, в районах:вулиць Попудренка, Довженка, Каунаської; проспектів Оболонського та Перемоги;бульвару Л.Українки; площ Бессарабської та Деміївської», – зазначається у повідомленні на сайті відомства і наголошується, що тенденція утримається до 16 серпня.

XS
SM
MD
LG