Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії зафіксували перший випадок коронавірусу


Захворів громадянин Грузії, який приїхав з Ірану через Азербайджан (фото ілюстративне)
Захворів громадянин Грузії, який приїхав з Ірану через Азербайджан (фото ілюстративне)

У Грузії зафіксували перший випадок коронавірусу в громадянина країни, який приїхав з Ірану через Азербайджан. Про це на спеціальному брифінгу 26 лютого заявила голова Міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Грузії Катерина Тікарадзе.

Міністр заспокоїла громадян, сказавши, що ризику поширення вірусу немає, бо співробітників, які контактували із громадянином, що занедужав, помістять у карантин.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, станом на 26 лютого кількість випадків зараження новим коронавірусом у світі сягнула 81 002, 2762 людини померли. При цьому понад 30 тисяч одужали. В Україні жодного випадку коронавірусу не зафіксували.

Останнім часом спалах коронавірусу фіксують в Італії (найбільше випадків в Європі), а також у Південній Кореї й Ірані. Випадки захворювання були зафіксовані і в інших європейських країнах: Іспанії, Франції, Австрії, Хорватії, Швейцарії та Албанії, а також в Бразилії і в Алжирі.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG