Доступність посилання

ТОП новини

На виборах президента Грузії перемогла Саломе Зурабішвілі – ЦВК


Саломе Зурабішвілі підтримує владна партія «Грузинська мрія», опозиція заявляла про намір протестувати проти результатів виборів
Саломе Зурабішвілі підтримує владна партія «Грузинська мрія», опозиція заявляла про намір протестувати проти результатів виборів

Перемогу на президентських виборах в Грузії здобула Саломе Зурабішвілі – свідчать дані Центральної виборчої комісії країни.

За результатами підрахунку 100 відсотків бюлетенів у другому турі виборів за Зурабішвілі віддали свої голоси 59,5% виборців. Кандидат від опозиції Григол Вашадзе набрав майже 40,5% голосів. Активність виборців на другому турі голосування, що відбувся 28 листопада, оцінюють у 56 відсотків.

Зурабішвілі, за даними ЦВК, виграла вибори майже у всіх великих містах Грузії, в тому числі у всіх десяти округах Тбілісі, а також в Кутаїсі, Поті, Батумі, Зугдіді й Горі.

Читайте також: У Грузії вплив президента стає меншим. Другий тур визначить, хто це буде​

І Зурабішвілі, і Вашадзе раніше керували Міністерством закордонних справ Грузії.

Саломе Зурабішвілі підтримує владна партія «Грузинська мрія». Григола Вашадзе висунула опозиційна коаліція на чолі з «Єдиним національним рухом» колишнього президента Міхеїлом Саакашвілі.

У першому турі, який відбувся місяць тому, також перемогла Зурабішвілі. Опозиція тоді звинуватила владу в спробі фальсифікації підсумків голосування, а Саакашвілі пригрозив, що в Грузії «підніметься цунамі народного гніву».

XS
SM
MD
LG