Доступність посилання

ТОП новини

Суд узяв під арешт підозрюваного в замаху на херсонську чиновницю


Підозрюваний Микола Новіков у залі суду, Херсон, 6 серпня 2018 року
Підозрюваний Микола Новіков у залі суду, Херсон, 6 серпня 2018 року

Микола Новіков, підозрюваний у замаху на в. о. керуючого справами Херсонської міськради та громадського діяча Катерину Гандзюк, буде утримуватись під вартою 60 діб – такий запобіжний захід встановив для нього Херсонський міський суд.

Слідчий суддя Ярослав Мусулевський ухвалив таке рішення, незважаючи на те, що адвокат підозрюваного і його сестра казали, що з 28 липня по 1 серпня Микола Новіков не був у Херсоні, а відпочивав на морі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Відому херсонську громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. У неї опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва, їй надали охорону.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

Катерина Гандзюк – відомий у Херсоні громадський діяч, член виконкому Херсонської міськради.

XS
SM
MD
LG