Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині за добу внаслідок бойових дій загинули четверо цивільних – Синєгубов


Руйнування в Купʼянську внаслідок російських обстрілів, архівне фото
Руйнування в Купʼянську внаслідок російських обстрілів, архівне фото

У Харківській області за минулу добу внаслідок бойових дій загинули четверо цивільних, ще восьмеро були поранені, повідомив зранку 27 травня голова ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, двоє чоловіків на околиці села Івашки Богодухівського району загинули через підрив на вибухонебезпечному предметі.

У селі Богуславка Ізюмського району через обстріл керованою авіабомбою зруйновані два приватні будинки, пошкоджені ще вісім жител. «Загинула жінка. Постраждали дві жінки, один чоловік та два хлопці 13 і 9 років», – написав Синєгубов у телеграмі.

У селі Стариця Чугуївського району внаслідок артобстрілу травмована одна людина, загинула одна людина, проінформував голова ОВА.

Також поранення людей і руйнування зафіксовані в Купʼянську, Купʼянську-Вузловому та Вовчанську.

Російські військові накопичують сили в Бєлгородській області РФ неподалік від кордону з Харківською та Сумською областями України, пишуть у своєму черговому звіті аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За повідомленнями, російські війська концентрують сили невстановленої чисельності на заході Бєлгородської області поблизу кордону з Україною, ймовірно, для того, щоб зафіксувати і відтягнути українські сили в цей район і підготуватися до наступальних операцій, які мають на меті розширити російський плацдарм у прикордонній зоні на північному сході України.

Форум

XS
SM
MD
LG