Доступність посилання

ТОП новини

«Безпечних місць у Харківській області практично не залишається» – речниця ОВА


Наслідку російського удару по друкарні у Харкові, Україна, 23 травня 2024 року
Наслідку російського удару по друкарні у Харкові, Україна, 23 травня 2024 року

Місць, які могли б бути безпечними у Харківській області, практично не залишається. Про це в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») розповіла речниця Харківської обласної військової адміністрації Олена Шаповал, коментуючи російський ракетний обстріл 23 травня.

«На жаль, безпечних місць у Харківській області практично не залишилося, адже ворог завдає таких нищівних ударів посеред білого дня. Тому, звичайно, Харків і Харківська область, на жаль, небезпечні і завжди під ризиком ударів, оскільки ми знаходимося за 30 кілометрів від лінії кордону з Російською Федерацією, від лінії фронту», – каже Шаповал.

Вдень війська РФ обстріляли місто ракетами С-300. Загинуло семеро людей, ще 20 – були поранені. Влучання зафіксовані по Холодногірському і Основ’янському районах Харкова. Від обстрілу постраждала друкарня.

«Всі удари були здійснені з території Російської Федерації, з Бєлгорода. На жаль, у Харкові загинули сім осіб. Це були працівники підприємства. Це виключно цивільне підприємство, це друкарня, де друкувалася величезна кількість українців, видавців», – пояснює речниця.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG