Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР розповіли, чи планує Росія наступ на Харків


Станом на зараз те, що відбувається на прикордонні, «не є наступом російських загарбників на Харків», каже Андрій Юсов
Станом на зараз те, що відбувається на прикордонні, «не є наступом російських загарбників на Харків», каже Андрій Юсов

Станом на зараз те, що відбувається на прикордонні, «не є наступом російських загарбників на Харків», повідомив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

«Наразі ми бачимо саме прикордонну операцію і те що відбувається це не наступ на Харків», – заявив він.

За словами Юсова, «українським військовим добре відомі плани та ресурси росіян щодо Сумської області».

«Суми? Якщо будуть підстави для занепокоєння, про це будуть офіційно повідомляти. Ситуація там добре відома і плани і ресурси ворога – також», – додав він.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Україна евакуювала майже 10 000 людей від початку цього наступу.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що на кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських солдатів. Але, за його словами, загрози штурму міста Харкова поки немає.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Президент України Володимир Зеленський ввечері 16 травня заявив, що Силам оборони «вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська», але російські обстріли не припиняються.

Форум

XS
SM
MD
LG