Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстрілюють Харків, зафіксували близько 10 вибухів – влада


Місцева жителька на місці російського авіаудару, Харків, 22 травня 2024 року
Місцева жителька на місці російського авіаудару, Харків, 22 травня 2024 року

Влада Харкова повідомляє про удари, яких російські війська завдають по місту 23 травня.

За словами голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, по місту було завдано щонайменше пʼять ударів. Міський голова Ігор Терехов пізніше зазначив, що в місті зафіксували близько десяти вибухів у місті. Він закликав жителів залишатися в укриттях, бо атака триває.

На даний час повітряна тривога оголошена в низці областей України, зокрема, як повідомили Повітряні сили ЗСУ, через «загрозу застосування балістичного озброєння для північно-східних і східних областей» з російського Бєлгорода.

У Черкаській, Кіровоградській, південно-східній частині Вінницької області, Дніпропетровській, Київській і Полтавській областях тривога пов’язана з роботою ППО по розвідувальному безпілотнику, повідомили військові.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG