Доступність посилання

ТОП новини

Через удар РФ у Харкові двоє людей загинули, семеро поранені, трьох людей шукають – мер


Наслідки обстрілів у Харкові, 22 травня 2024 року
Наслідки обстрілів у Харкові, 22 травня 2024 року

У Харкові через російський удар 23 травня загинули щонайменше двоє людей, ще семеро – поранені, а трьох – шукають, повідомив міський голова Ігор Терехов.

«Один удар був по приватному підприємству. За попередньою інформацією, там один загиблий, шестеро поранених, місце перебування ще трьох неможливо встановити через велику пожежу... На місці ще одного удару ворожої ракети виявлено тіло ще одного загиблого. Іще одна людина поранена – забрала «швидка», – написав Терехов у телеграмі.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що йдеться про підприємство, «яке займається звичайним друком», а зайнявся цех із папером.

Терехов також повідомив, що є підтверджена інформація про удари по транспортній інфраструктурі й одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста. Щодо постраждалих тут, то, за словами мера, інформація про них уточнюється.

Раніше влада повідомила про близько 10 ударів, які російські війська завдали по Харкову 23 травня.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що також російські сили вдарили по Золочеву, там – щонайменше двоє постраждалих, і медики надали допомогу ще двом постраждалим внаслідок російських обстрілів у Люботині під Харковом.

Він закликав жителів залишатися в укриттях, бо атака триває.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG