Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ООН стурбований станом Сенцова


Фото Олега Сенцова, зроблене в російській колонії міста Лабитнангі 9 серпня 2018 року
Фото Олега Сенцова, зроблене в російській колонії міста Лабитнангі 9 серпня 2018 року

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш стурбований станом здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який вже 109 днів голодує у російській колонії, повідомив його прес-секретар Стефан Дюжаррік на брифінгу.

«Відповідаючи на запитання, прес-секретар сказав, що генеральний секретар, як і раніше стурбований здоров’ям Олега Сенцова, який в даний час знаходиться на голодування більше 100 днів і, як повідомляється, знаходиться в критичному стані», – йдеться у повідомленні.

Дюжаррик додав, що «це питання було частиною розмов генерального секретаря з російською владою».

Читайте також: Волкер: росіяни мають звільнити Сенцова як із гуманітарних, так і з юридичних міркувань

Віце-спікер Верховної Ради, представниця України в Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що стан здоров’я засуджених російським судом українського режисера Олега Сенцова та українського активіста Володимира Балуха погіршується.

Колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова на Нобелівську премію миру.

Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер відкидає звинувачення. Понад 100 днів він тримає голодування, вимагаючи звільнити з російських в’язниць українських політв’язнів.

Наближений до Кремля український політик Віктор Медведчук заявляв, що наразі переговори про звільнення режисера зупинилися.

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти у всьому світі.

XS
SM
MD
LG