Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: від початку доби на фронті було 114 зіткнень, п’ять із них ще тривають


Українські військовослужбовці 92-ї окремої десантно-штурмової бригади ведуть вогонь із реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» по російських позиціях у Харківській області, 15 травня 2024 року
Українські військовослужбовці 92-ї окремої десантно-штурмової бригади ведуть вогонь із реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» по російських позиціях у Харківській області, 15 травня 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень, пʼять із яких ще тривають, повідомив у зведенні станом на 23:30 16 травня український Генштаб.

«Російські окупанти завдали чотири ракетні, із застосуванням семи ракет, і 70 авіаційних ударів, застосували 431 дрон-камікадзе, здійснили майже 2800 обстрілів позицій наших військ», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними командування, на Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. «Нашими воїнами відбито вісім атак в районах населених пунктів Липці, Стариця і Вовчанськ Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Ситуація в населеному пункті Вовчанськ – контрольована», – йдеться у зведенні.

Також, за даними Генштабу, бойові зіткнення ще тривають на Куп’янському, Сіверському, Краматорському, Покровському напрямках.

У командуванні повідомили, що на Покровському напрямку на окремих ділянках «в ході боїв внаслідок інтенсивного вогневого впливу і штурмових дій противника Сили оборони здійснили перегрупування».

«Загалом ситуація на фронті контрольована Силами оборони, суттєвих змін в обстановці не відбулося», – підсумували в Генштабі.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що на кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських солдатів. Але, за його словами, загрози штурму міста Харкова поки немає.

За оцінкою американського Інституту вивчення війни (ISW), станом на 15 травня сили РФ від початку наступу просунулися не більше ніж на вісім кілометрів від міжнародного кордону на півночі Харківської області.

Форум

XS
SM
MD
LG