Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ за добу відбили 53 атаки військ РФ на шести напрямках – Генштаб


Український військовослужбовець протиповітряної оборони поблизу міста Бахмуту на Донеччині, 6 березня 2024 року
Український військовослужбовець протиповітряної оборони поблизу міста Бахмуту на Донеччині, 6 березня 2024 року

Українські військові за добу відбили 14 атак на Лиманському, а також 12 атак на Бахмутському напрямку, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 22 квітня.

За даними штабу, загалом протягом доби було зафіксовано 62 бойові зіткнення.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення», – вказано у повідомленні.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 14 атак військ РФ в районах Новоєгорівки, Серебрянського лісництва на Луганщині та населених пунктів Терни і Торське Донецької області.

«На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 10 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів», – повідомляють у ЗСУ.

Також на Новопавлівському напрямку українські військові продовжують стримувати РФ в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області.

Вказано, що протягом доби авіація ЗСУ завдала ударів по двох зенітно-ракетних комплексах та 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки військ РФ.

Раніше Зеленський в інтерв’ю для NBC News розповів, що до 9 травня, коли в Росії святкують День перемоги у Другій світовій війні, війська РФ прагнуть захопити Часів Яр у Донецькій області. За словами Зеленського, «сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння». Саме тому він «розраховує на допомогу від США».

Американський Інститут вивчення війни у своєму звіті від 21 квітня заявив, що російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції й удари ракетами і безпілотниками в Україні в найближчі тижні, до надходження допомоги від США.

Водночас в ISW зауважили, що силам РФ «навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту».

Форум

XS
SM
MD
LG