Доступність посилання

ТОП новини

Понад 120 боєзіткнень. У Генштабі ЗСУ розповіли, де противник сьогодні концентрував свої зусилля


Українські військовослужбовці 92-ї десантно-штурмової бригади обстріляли позиції російських вогневих систем залпового вогню БМ-21 «Град», Харківська область, 15 травня 2024 року
Українські військовослужбовці 92-ї десантно-штурмової бригади обстріляли позиції російських вогневих систем залпового вогню БМ-21 «Град», Харківська область, 15 травня 2024 року

Російські війська сьогодні концентрували свої зусилля у Харківській області, також на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ про ситуацію на фронті станом на 22:00.

З початку доби відбулося 121 бойове зіткнення, противник завдав чотири ракетних удари п’ятьма ракетами, 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів та 376 ударів дронами-камікадзе.

За даними штабу, на Харківському напрямку Сили оборони відбили 8 російських атак в районах сіл Липці та Стариця, тривають бойові дії на напрямку Плетенівка – Вовчанськ, на Куп’янському – відбили 22 атаки загарбників, ще тривають чотири бойові зіткнення в районах Берестового та Макіївки.

На Покровському напрямку кількість атак зросла до 25 – противник штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в українські бойові порядки. Ситуація залишається напруженою – ще триває девʼять бойових зіткнень.

Читайте також: Українські воїни збили російський Су-25 – Генштаб ЗСУ

На Курахівському напрямку тривають бойові дії в районі Георгіївки. Усього з початку доби противник 18 разів атакував українські підрозділи в районах Новомихайлівки, Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.

Ввечері 22 травня, коментуючи ситуацію на фронті, президент Володимир Зеленський заявив, що нині максимум уваги усьому прикордонню – не лише у Харківській області, але й на Сумщині.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 травня заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG