Доступність посилання

ТОП новини

У британській розвідці розповіли, що може означати заміна Суровікіна на Герасимова


Британські розвідники також вважають, що цей крок, ймовірно, викличе невдоволення у значної частини спільноти російських ультранаціоналістів і військових блогерів, які все частіше звинувачують Валерія Герасимова в поганому веденні війни.
Британські розвідники також вважають, що цей крок, ймовірно, викличе невдоволення у значної частини спільноти російських ультранаціоналістів і військових блогерів, які все частіше звинувачують Валерія Герасимова в поганому веденні війни.

Призначення командувачем російських військ, які ведуть війну в Україні, начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова є показником «серйозності ситуації», в якій опинилася Росія – заявляє Міністерство оборони Британії, яке посилається на дані своєї розвідки.

«Це суттєва зміна підходу президента Росії Володимира Путіна до ведення війни. Призначення начальника Генштабу командувачем театру бойових дій є показником зростаючої серйозності ситуації, з якою стикнулася Росія, і чітким визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії», – йдеться у повідомленні міністерства.

Британські розвідники також вважають, що цей крок, ймовірно, буде сприйнятий з надзвичайним незадоволенням значною частиною спільноти російських ультранаціоналістів і військових блогерів, які все частіше звинувачують Герасимова в поганому веденні війни.

«Навпаки, ця спільнота широко хвалила Суровікіна за його відстоювання більш реалістичного підходу. Оскільки тепер він є заступником командира, його авторитет і вплив майже напевно значно зменшені», – додають у розвідці.

11 січня 2023 року у Міноборони РФ заявили, що керівник Збройних сил Росії, начальник Генштабу (ГШ) Валерій Герасимов приступить до виконання обов’язків командувача «військовою спецоперацією» в Україні. У Герасимова буде три заступники, включно з його попередником генералом Сергієм Суровікіним.

З початку російського вторгнення в Україну 24 лютого посади командувача угруповання військ у зоні так званої спецоперації не існувало. 8 жовтня командувачем був призначений Сергій Суровікін. Із його іменем пов’язували нову тактику російських військ – масовані удари по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Суровікін також після свого призначення говорив про можливість «непростих рішень» щодо Херсона. Незабаром після цього російські війська вийшли з Херсона та з правого берега Дніпра.

Читайте також: ISW: втеча російських військ із Херсона підірвала довіру до Путіна та розпалює розкол у Кремлі

Щодо призначення Суровікіна схвально відгукувалися лідер Чечні Рамзан Кадиров та голова «ПВК Вагнера» Євген Пригожин. Герасимова ж Кадиров піддав завуальованій критиці як і низку так званих патріотичних блогерів.

Напередодні генерал Олександр Лапін, який зазнавав прямої критики від лідера Чечні Рамзана Кадирова та голови «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина, був призначений начальником штабу Сухопутних військ.

XS
SM
MD
LG