Доступність посилання

ТОП новини

Сутичка на Харківщині: Геращенко повідомляє про затримання активіста «Азову» Ширяєва


Сутичка почалася зі спроби невідомих у балаклавах пройти на територію елеватора в селі Занки, Харківська область
Сутичка почалася зі спроби невідомих у балаклавах пройти на територію елеватора в селі Занки, Харківська область

Поліція затримала активіста харківського осередку Цивільного корпусу «Азов» Олега Ширяєва – про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

За його словами, Ширяєв затриманий за підозрою в організації рейдерського нападу на елеватор в селі Занки Харківської області.

Коментуючи ситуацію, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що внаслідок сутички постраждали семеро осіб, в тому числі один поліцейський.

За словами голови МВС, поліція затримала близько 55 людей, з них вранці 12 вересня 22 отримали повідомлення про підозру. В разі звинувачення підозрюваним у нападі загрожує позбавлення волі терміном від трьох до семи років за хуліганство.

«На жаль, у цій акції брала участь певна кількість людей, які мають репутацію АТО-шників (учасників антитерористичної операції на Донбасі – ред.), які воювали в тих чи інших підрозділах Збройних сил України, Нацгвардії чи Нацполіції. Тут дуже важливо: жоден шеврон, жодні заслуги в минулому не звільнять людей, які коять такого роду злочини, від покарання. Наша позиція дуже жорстка: незалежно від того, яка історія в цієї людини, підхід буде саме такий. Жодної альтернативної сили, яка регулюватиме законність, в тому числі законність господарських відносин, ми не припустимо», – заявив міністр.

Аваков зазначив, що спроби рейдерських захоплень частішають на початку осені, в період збору врожаю.

В тому ж коментарі Аваков анонсував затримання Ширяєва, про яке пізніше й повідомив Геращенко.

11 вересня поліція Харківської області повідомила про сутички в селищі Занки на Харківщині. Правоохоронці заявляли, що група невідомих людей у балаклавах намагалася пройти на територію місцевого елеватора, але зіштовхнулася з місцевими мешканцями.

Пізніше голова Національної поліції Сергій Князев про затримання близько 50 людей у зв’язку з сутичками.

XS
SM
MD
LG