Доступність посилання

ТОП новини

Греція: через пожежу на острові Родос влада евакуювала близько 19 тисяч людей


Лісова пожежа на грецькому острові Родос, 22 липня 2023 року
Лісова пожежа на грецькому острові Родос, 22 липня 2023 року

Близько 19 000 людей були евакуйовані з грецького острова Родос через лісові пожежі, які тривають шостий день, повідомляє АР з посиланням на грецьку владу.

Міністерство зміни клімату та цивільного захисту заявило, що це була «наймасштабніша евакуація через лісову пожежу в країні».

Місцева поліція повідомила, що 16 000 людей були евакуйовані по суші і 3 000 по морю з 12 сіл і кількох готелів. Шістьох людей ненадовго госпіталізували з проблемами дихання, а потім відпустили. Людина, яка впала і зламала ногу під час евакуації з готелю, і вагітна жінка залишаються в лікарні, повідомляє влада.

Туристів евакуювали з готелів під час лісової пожежі на грецькому острові Родос, 22 липня 2023 року
Туристів евакуювали з готелів під час лісової пожежі на грецькому острові Родос, 22 липня 2023 року

Турагент Родоса Стеліос Котіадіс підтвердив Associated Press, що евакуація була поспішною. «Була паніка. Влада була приголомшена», – сказав він.

Речник пожежної бригади Янніс Артопіос сказав, що вдень у неділю 266 пожежників і 49 машин працювали на місці разом із сотнями волонтерів. У районі працюють десять пожежних літаків, у тому числі два з Франції, два з Туреччини та один з Хорватії, а також вісім гелікоптерів.

Температура досягла 43 C у столиці країни, Афінах, у неділю вдень і 45 C на внутрішніх рівнинах центральної Греції. Метеорологи попереджають, що відносна перерва після спеки в понеділок із прогнозованими максимумами 38 C зміниться ще однією хвилею спеки з вівторка і триватиме щонайменше до п’ятниці.

XS
SM
MD
LG