Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії знову відбуваються акції проти закону щодо «іноагентів»


Протестувати проти законопроєкту про «іноземних агентів» в Тбілісі, Грузія, 17 квітня 2024 року
Протестувати проти законопроєкту про «іноземних агентів» в Тбілісі, Грузія, 17 квітня 2024 року

У столиці Грузії Тбілісі знову відбуваються акції протесту проти закону про «іноагентів».

Документ кілька днів тому був схвалений грузинським парламентом у першому читанні, пишуть місцеві ЗМІ.

Учасники акції проти закону спочатку протестували під будівлею грузинського парламенту. А потім вирушили в бік будівлі Верховного суду Грузії.

Люди скандують «Ні російському закону! Так Європі» та «Ні офшорному закону».

Організатори акції «не виключають провокацій з боку грузинських силовиків, тому закликали протестувальників не піддаватися на них».

7 квітня, парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», який викликав масові протести в країні. Документ підтримали 83 депутати, проти не голосував ніхто

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила BBC News, що накладе на нього вето, якщо він буде схвалений. Водночас вона додала, що «владна партія має достатньо голосів у парламенті для подолання вето».

Організатори протестів раніше заявили, що мітинги триватимуть доти, поки владна партія не відмовиться від спроб ухвалити закон, який протестувальники називають антидемократичним і антиєвропейським.

Минулого року владна партія вже намагалася ухвалити цей закон, але була змушена проголосувати у другому читанні проти власного документу після масових протестів і сутичок на проспекті Руставелі.

Форум

XS
SM
MD
LG