Доступність посилання

ТОП новини

Долар продовжує посилюватися щодо гривні на міжбанку і за курсом НБУ


Регулятор опівдні встановив довідкове значення курсу 28 гривень 33 копійки за долар
Регулятор опівдні встановив довідкове значення курсу 28 гривень 33 копійки за долар

На українському міжбанківському валютному ринку після двох днів, коли котирування коливалися навколо позначки 28,3 гривні за долар, поновилося посилення американської валюти. Станом на 13:10 1 жовтня, за даними Finance.ua, котирування сягнули 28 гривень 33–35 копійок, девальвація гривні тривала всю першу частину сесії.

«Вихід на торги «Сітібанку» (діє в інтересах західних інвесторів в українські ОВДП – ред.) із купівлею валюти дозволив продавцям і спекулянтам активно завищувати котирування за рахунок зростання попиту», – відзначають експерти сайту «Мінфін».

Учасники торгів інформують, що після 12-ї години на ринку з’явився Національний банк України з пропозицією долара по 28 гривень 35 копійок.

Регулятор опівдні встановив довідкове значення курсу 28 гривень 33 копійки за долар, це на 2 копійки більше за офіційний курс на 1 жовтня.

Повільне, але постійне послаблення гривні щодо долара триває із середини серпня. Ще 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

XS
SM
MD
LG