Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ завдали ударів по прифронтовому місту Гуляйполе, є поранені – ОВА


За даними місцевої влади, постраждали чоловік та жінка, які перебували у себе вдома. Фото ілюстративне
За даними місцевої влади, постраждали чоловік та жінка, які перебували у себе вдома. Фото ілюстративне

Російські війська завдали ударів по прифронтовому місту Гуляйполе у Запорізькій області – поранені дві людини, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Окупанти обстріляли прифронтове місто з артилерії – постраждали чоловік та жінка, які перебували у себе вдома. Зараз вони у лікарні», – написав він у телеграмі.

За даними місцевої влади, за минулу добу російські війська 410 разів завдали ударів по щонайменше 8 населених пунктів Запорізької області.

Читайте також: Федоров: війська РФ обстрілюють Запоріжжя з відстані 60 км – ракети долітають за 30-40 секунд

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні цього тижня повідомила, що в березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому. За повідомленням, у березні внаслідок російської агресії загинули або були поранені щонайменше 57 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення», – йдеться у звіті.

В ООН також верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG