Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» оновили інтерактивну мапу військових об’єктів РФ у Криму


На оновленій карті 12 категорій, 232 військові об’єкти, 63 геолокації фортифікаційних споруд, а також відмічені місця 51 випадку прильотів по російських військових обєктах та логістичній інфраструктурі
На оновленій карті 12 категорій, 232 військові об’єкти, 63 геолокації фортифікаційних споруд, а також відмічені місця 51 випадку прильотів по російських військових обєктах та логістичній інфраструктурі

Журналісти проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» оновили інтерактивну карту російських військових об’єктів в окупованому Криму – окопів, фортифікаційних споруд, а також місць вибухів та пожеж через ймовірні удари Збройних сил України по різних точках на Кримському півострові. Це стало можливим завдяки співпраці з командою іншого проєкту Радіо Свобода «Схеми», яка регулярно аналізує супутникові знімки ресурсу Planet Labs.

До створеної на початку травня карти додані дві нові категорії (загалом 12): «Фортифікаційні споруди» і «Вибухи, удари та пожежі». Зокрема тут зібрано понад 60 геолокацій різного типу оборонних ліній, зведених у Криму. Їх можна побачити на супутникових знімках Planet Labs.

Журналісти «Крим.Реалії» зазначають, що найбільше ліній окопів на півночі Криму, зокрема, на Перекопському перешийку, і щомісяця вони стають більш розгалуженими.

На оновленій карті можна побачити, де саме з початку повномасштабного російського вторгнення були вибухи, пожежі та руйнування військових та логістичних інфраструктурних об’єктів, важливих для армії РФ, про які офіційно повідомляла російська окупаційна влада, і про що розповідали місцеві жителі. Також додані фото та відео цих інцидентів.

Журналісти зауважують, що на карті військових об’єктів тепер більше супутникових знімків, детальніше можна розглянути майже увесь Севастополь, Керченський півострів, Перекопський перешийок, аеродроми, уражені об’єкти та фортифікації.

Карту також можна проглянути і англійською мовою.

10 травня журналісти проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» опублікували інтерактивну карту Кримського півострова з 223 діючими, тимчасовими та законсервованими військовими об’єктами РФ у 10-ти категоріях із геолокаціями у Криму. Тепер на карті 12 категорій, 232 військові об’єкти, 63 геолокації фортифікаційних споруд, а також відмічені місця 51 випадку прильотів по російських військових об’єктах та логістичній інфраструктурі.

Росія окупувала та анексувала Крим у 2014 році. Україна заявляє, що поверне всі свої окуповані території разом із Кримом, не виключаючи збройний шлях деокупації.

XS
SM
MD
LG