Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський привітав першу велику інвестицію в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ


«Саме зараз, коли ми ще боремося з російським терором, великий світовий бізнес не лише вірить у нашу перемогу, але й підтверджує цю віру своїми багатомільйонними інвестиціями»
«Саме зараз, коли ми ще боремося з російським терором, великий світовий бізнес не лише вірить у нашу перемогу, але й підтверджує цю віру своїми багатомільйонними інвестиціями»

Президент привітав залучення інвестиційною компанією Horizon Capital понад 250 мільйонів доларів в Україну, вперше після повномасштабного вторгнення РФ.

«Сьогодні відбулася знакова інвестиційна подія для України – перша велика інвестиція в Україну з початку повномасштабного вторгнення. Обсяг інвестиції – 250 мільйонів доларів, і це лише старт відповідного пакету. Саме зараз, коли ми ще боремося з російським терором, великий світовий бізнес не лише вірить у нашу перемогу, але й підтверджує цю віру своїми багатомільйонними інвестиціями, конкретикою», – сказав Зеленський у відеозверненні.

28 квітня Horizon Capital, американська приватна інвестиційна компанія, яка інвестує головним чином у швидкозростаючі технологічні та експортно-орієнтовані компанії в Україні, оголосила, що її фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV, «Фонд») досяг 254 млн дол., перевищивши свій цільовий розмір у 250 мільйонів.

«Очікується, що інвестиції Фонду сприятимуть сталій стійкості України, включаючи підтримку зростання та створення робочих місць, розширення бази оподаткування, збільшення доступності капіталу для малого і середнього підприємництва та сприяння гендерній рівності», – повідомили в компанії.

Horizon Capital управляє шістьма фондами прямих інвестицій і вже залучила понад 700 мільйонів доларів для підтримки підприємців з України та Молдови.

XS
SM
MD
LG