Доступність посилання

ТОП новини

США закликали владу Іраку зупинити насильство щодо протестувальників


Протестувальники на вулицях Багдада, Ірак, 10 листопада 2019 року
Протестувальники на вулицях Багдада, Ірак, 10 листопада 2019 року

США закликали владу Іраку припинити застосування насильства щодо протестувальників, реформувати виборчу систему та провести дострокові вибори, йдеться у повідомленні Білого дому від 10 листопада.

«США приєднуються до місії допомоги ООН в Іраку, закликаючи іракський уряд припинити насильство проти протестуючих і виконати обіцянку президента Саліха здійснити виборчу реформу та провести дострокові вибори», – йдеться в повідомленні.

У Білому домі висловили, зокрема, глибоку стурбованість «тривалими нападами на протестувальників, громадських активістів та ЗМІ, а також обмеженням доступу до інтернету в Іраку».

З 1 жовтня в результаті придушення в основному беззбройних демонстрантів іракськими силовиками загинули близько 300 людей. Іракський уряд, тим не менше, не зміг придушити протести, які стали наймасштабнішими за останні роки. Демонстранти невдоволені нестачею робочих місць, перебоями в подачі електроенергії, браком чистої води, поганою освітою, охороною здоров’я, а також загальною корупцією.

XS
SM
MD
LG