Доступність посилання

ТОП новини

Бербок заявила про необхідність «відповіді» G7 на атаку Ірану, але застерегла від «подальшої ескалації»


Протиракетна система працює після того, як Іран запустив дрони і ракети в бік Ізраїлю, 14 квітня 2024 року.
Протиракетна система працює після того, як Іран запустив дрони і ракети в бік Ізраїлю, 14 квітня 2024 року.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про необхідність «відповіді» G7 на безпрецедентну атаку Ірану

«Група семи» повинна відреагувати на напад Ірану на Ізраїль, заявила 18 квітня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

За її словами, відповідні заходи обговорюються з її колегами на зустрічі в Італії.

«Ми також обговорюємо подальші заходи тут, на G7, тому що, звичайно, повинна бути відповідь на цей безпрецедентний інцидент», – сказала Анналена Бербок.

Водночас вона додала, що «не можна допустити подальшої ескалації в регіоні, яка може стати фатальною для людей».

Після атаки Ірану на Ізраїль німецький канцлер Олаф Шольц порадив Ізраїлю «сприяти деескалації в регіоні». Він також звернувся до Ірану, зазначивши, що його перша відкрита атака на територію Ізраїлю була «поганою ескалацією», якої не повинно було відбутися.

«Іран не може продовжувати поводитися таким чином», – сказав канцлер Німеччини.

Читайте також: Ізраїль ухвалюватиме власні рішення – Нетаньягу про відповідь Ірану

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що 99% всіх ракет і безпілотників, запущених Іраном 13 квітня, – загалом понад 300 – були збиті, причому більша частина – поза територією Ізраїлю. В обороні брали участь сили ППО, у тому числі системи «Залізний купол» та «Праща Давида», а також винищувачі армії Ізраїлю та військові кораблі США та Великої Британії.

До оборони приєдналися і збройні сили Йорданії, через повітряний простір якої ракети та дрони летіли на Ізраїль. Ізраїль заявив про те, що незначні збитки були завдані одній військовій базі в пустелі Негєв. Жертв немає, кілька людей постраждали.

Іран заявив, що вразив усі намічені військові цілі в Ізраїлі. Підтверджень цим повідомленням немає, і багато коментаторів зазначають, що відбиття масованого удару стало успіхом ППО Ізраїлю та його союзників.

Форум

XS
SM
MD
LG