Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльська армія повідомила про новий рейд у Сектор Гази


Після ізраїльських авіаударів над східною частиною міста Газа піднімається чорний дим, 26 жовтня 2023 року
Після ізраїльських авіаударів над східною частиною міста Газа піднімається чорний дим, 26 жовтня 2023 року

Армія оборони Ізраїлю в ніч на 27 жовтня провела ще один рейд на території Сектора Гази, повідомляєThe Jerusalem Post. У рейді взяли участь піхотні підрозділи, бронетехніка та інженерні частини 36-ї дивізії ізраїльської армії, які діяли там протягом кількох годин, завдаючи ударів по об’єктах «Хамас». Як очікується, незабаром вони мають залишити Сектор.

ЦАХАЛ також повідомив про знищення командира Хасана аль-Абдалли, який керував обстрілами з боку «Хамас», а також трьох високопоставлених бойовиків, залучених до нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня.

У ніч на 26 жовтня Армія оборони Ізраїлю вже проводила рейд на півночі Сектора Гази із використанням піхоти і танків. За інформацією ЦАХАЛ, війська завдали ударів по бойовиках, інфраструктурі та позиціям запуску протитанкових керованих ракет. Цей рейд ізраїльська сторона назвала частиною підготовки прикордонної зони до «наступних етапів війни».

Угруповання «Хамас» напало на Ізраїль 7 жовтня, здійснивши рейд у мирні міста і поселення, розташовані на межі зі Смугою Гази. Тоді загинула понад тисяча цивільних, загальне число жертв становить понад 1400, ще понад 200 людей стали заручниками. Уже майже три тижні бойовики «Хамасу» здійснюють ракетні удари по Ізраїлю.

Ізраїль у відповідь завдає авіаударів по обʼєктах угруповання «Хамас» у Смузі Гази. Близькість їхнього розташування до цивільних обʼєктів унеможливлює уникнення жертв серед мирного населення. За даними контрольованих «Хамасом» органів влади, жертвами ізраїльських ударів стали тисячі людей у Смузі Гази, але незалежного підтвердження даних угруповання немає.

Форум

XS
SM
MD
LG