Доступність посилання

ТОП новини

У ISW пояснили, яких «загрозливих успіхів» може досягти РФ через відсутність допомоги Україні


Напис на стіні будинку в Часовому Ярі, фото ілюстративне
Напис на стіні будинку в Часовому Ярі, фото ілюстративне

Російські атаки можуть досягти «більш значних та загрозливих успіхів», особливо на захід від Бахмута, якщо США й надалі не надаватимуть безпекову допомогу Україні, констатують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За оцінками фахівців, російські війська наразі використовують дефіцит засобів української сторони для досягнення незначних тактичних успіхів.

Українські посадовці далі попереджають, що допомога США є критично важливою для здатності ЗСУ захиститися від нинішніх і майбутніх російських наступальних операцій, які очікуються наприкінці весни і влітку. Начальник Головного управління військової розвідки Кирило Буданов наголосив, що відбити великий російський наступ буде «катастрофічно складно» без військової допомоги Заходу.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив 14 квітня, що поточна ситуація на сході України є «напруженою», а російські війська зосереджують свої зусилля на захід від Бахмута в напрямку Часового Яру.

Речник українського угруповання «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив 15 квітня, що українські сили на Бахмутському та Авдіївському напрямках можуть використовувати від одного до пʼяти артилерійських снарядів на кожні 10 таких снарядів, випущених російськими військами, але українська артилерія є більш точною.

Форум

XS
SM
MD
LG